Mitä on Quattrogolf?


Quattrogolf on uusi neljän golflajin kilpailumuoto, minkä lajeina on:

Kaikissa lajeissa pelataan 18 reikää per laji, joten turnauksessa kierretään päivän aikana yhteensä 72 reikää. Vähiten ”suorituksia” saanut henkilö voittaa.

Quattrogolfissa kisaillaan kahdessa eri kilpailumuodossa: henkilökohtaisessa kisassa (SM-kisat) sekä joukkueissa (Quattrogolf Business).

Quattrogolfin SM-kisat pelataan lauantaina 2.9.2023 ja Quattrogolf Business seuraavan kerran keväällä 2024.

Quattrogolfin SM-kilpailut kisattiin 20.8.2022. Kisan voitti Juha Ajalin yhteistuloksella  258

OpenTour – Quattrogolf SM 2022.

Voittajan tulokset per laji:

Futis (par 68) Frisbee (par 56) Minigolf (par 54) Golf (par 56)
73 72 46 67

Parhaat lajitulokset:

Futisgolf 68, Frisbeegolf 52, Minigolf 46 ja Golf 67

Quattrogolf Business, pelattiin perjantaina 4.9.2020. Tämän leppoisan ja hauskan 2-hengen joukkuekilpailun voitti ERK-Team tuloksella 221 (-13). Toiseksi sijoittui Lindan Group 229 (-5)

Katso tarkemmat tulokset täältä


Fotisgolf

Fotisgolf on hauska ja mielenkiintoinen sekoitus jalkapalloa ja golfia.

Fotisgolfin säännöt ovat lähes samanlaiset kun minigolfin säännöt.

Uppgårds Fotisgolf Kemiönsaarella on tällä hetkellä ainoa paikka Suomessa, jossa voi pelata jalkapallogolfia 18-reikäisellä radalla.


Frisbeegolf

Frisbeegolfin (tunnetaan myös nimillä kiekkogolf ja liitokiekkogolf) perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Mailan ja pallon sijaan käytetään frisbeitä ja reiän sijaan maalikoria.

Frisbeegolfin tavoitteena on päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähin heitoin.

Seuraava heitto lähtee siitä kohdasta, johon edellinen heitto pysähtyy. Kullakin väylällä käytetyt heitot sekä rangaistusheitot lasketaan yhteen.

Lopputulos on kaikkien väylien tulosten summa.

Pienimmän tuloksen saanut voittaa. Lähde: wikipedia.org


Minigolf

Ratagolf (kansanomaisemmin minigolf tai pienoisgolf) on golf-pelin tapaan 18-reikäisellä radalla pelattava mailapeli. Ratagolfissa käytetään golf-peleissä käytettävien puttereiden kaltaisia mailoja. Ratagolf-radat ovat satojen metrien mittaisten golf-ratojen sijaan muutaman metrin mittaisia.

Radoilla on erilaisia esteitä. Tavoitteena on golfin tapaan saada pallo lyötyä reikään mahdollisimman pienellä lyöntimäärällä. Mikäli pelaaja ei saa palloa kuudennella lyönnillä reikään, keskeytyy kyseisen radan pelaaminen ja radan tulokseksi merkitään seitsemän lyöntiä.Lähde: wikipedia.org


Golf

Golf on pallopeli, jonka tavoitteena on saada pieni, halkaisijaltaan noin neljän senttimetrin pallo mahdollisimman vähillä lyönneillä avauslyöntipaikalta reikään.

Nykymuotoinen golf on kaikenikäisille ja tasoisille sopiva laji toimivan tasoitusjärjestelmänsä ansiosta. Järjestelmä antaa mahdollisuuden kilpailla keskenään tasavertaisesti. Käsitys golfista vain varakkaiden harrastuksena on vähitellen muuttumassa. Suomessa golfin suosio onkin kasvanut nopeasti 1980-luvun lopulta alkaen ja nykyään Suomessa on jo yli 115 000 rekisteröityä pelaajaa. Lähde: wikipedia.org